FAQ

Waar kan ik overnachten?

Er zijn tal van mogelijkheden om te overnachten in Turkije. Je zult veel all-inclusive hotels vinden, maar ook appartementen, hostels, luxe of minder luxe hotels zijn niet moeilijk te vinden. Voor elk budget is er wel een slaapplaats te vinden.

Hoe is het gesteld met het vervoer in Turkije?

Het openbaar vervoer in Turkije is goed geregeld. Via de dolmus, een soort minibus, kun je prima van de ene plek naar de andere komen. Een taxi of een bus zijn goede vervoersmiddelen voor de grotere afstanden, ook het nemen van de trein behoort tot de mogelijkheden.

Is het veilig in Turkije?

Over het algemeen is reizen in Turkije redelijk veilig. Er komt wel criminaliteit voor, dit verschilt per gebied. Het is raadzaam om goed op je spullen te letten, want zakkenrollers weten de toeristische gebieden wel te vinden. De mensen in het land zijn doorgaans erg vriendelijk en gastvrij.

Wat mag ik niet overslaan op het gebied van eten en drinken?

Ontdek de Turkse keuken! Baklava, Döner kebab of Turks fruit, allen lekkernijen die je niet mag missen als je in Turkije bent. De Turkse thee en koffie zijn ook zeker het proberen waard. Restaurantjes zijn over het algemeen goed betaalbaar. Wat het water in Turkije betreft, is het aan te raden om dit in de supermarkt te kopen.