Goed om te weten

Ga je naar Turkije maar weet je eigenlijk nog niet met welk geld je de souvenirs af moet rekenen, of je zomer- of winterkleding in moet pakken of voor welke taal je een woordenboekje moet aanschaffen? In dat geval kan de volgende basisinformatie erg goed van pas komen.

Hoofdstad

De hoofdstad van Turkije is Ankara.

Munteenheid

Al je souvenirs kun je aanschaffen met de Turkse Lira.

Tijd

De tijdzone in Turkije is GMT+2.

Taal

De officiële taal die wordt gesproken is Turks. In toeristische gebieden wordt vaak wel een woordje Engels of Duits gesproken, alhoewel je ook niet gek op hoeft te kijken als je in de meest toeristische gebieden wat termen als “kijken, kijken, niet kopen” hoort.

Klimaat

Over het algemeen kun je uitgaan van hete zomers en zachte winters. Echter kan dit per gebied wel verschillen, er heersen in Turkije namelijk verschillende klimaten.

Religie

De overgrote meerderheid van de Turkse bevolking heeft de Islam als godsdienst.

Paspoort/visum

Zorg ervoor dat je paspoort of identiteitskaart drie maanden na vertrek uit Turkije nog geldig is. Voor Turkije is een visum nodig. Deze kun je aanschaffen bij de grens in het land zelf. Een toeristenvisum is 90 dagen geldig.

Uitgaansleven

In de toeristische kustplaatsjes kun je doorgaan tot in de vroege uurtjes. Ook grote steden zoals Istanbul kennen een bruisend uitgaansleven. Mooie nachtclubs en gezellige kroegen zijn vaak niet ver weg.