Istanbul: een prachtige en unieke stad

Istanbul is zonder twijfel een van de mooiste steden van Turkije en het is de enige stad ter wereld die zowel in Europa als in Azië ligt. Met vele bezienswaardigheden, vriendelijke mensen en een ware East meets West experience is het voor iedereen die naar Turkije gaat een echte aanrader.

tr-ist-blauwemoskee11-b

Grootste stad van Turkije

Istanbul is de grootste stad van Turkije en het is met zo’n 14 miljoen inwoners altijd druk op straat. De stad is voor ons Nederlanders in het begin misschien een beetje chaotisch, maar dankzij de charme van Istanbul zullen de meeste Nederlanders zich al snel thuis voelen. Dankzij de vele moskeeën, Turkse badhuizen en bazaars is er bovendien altijd wel iets te doen of te zien.

Hagia Sophia

Een van de bekendste toeristische trekpleisters van Istanbul is de Hagia Sophia. De bekende moskee werd oorspronkelijk gebouwd als kathedraal en ongeveer een millennium later omgebouwd tot moskee. Naast de moskee zelf zijn er in de buurt van de Hagia Sophia ook vele andere bezienswaardigheden, waaronder de Blauwe Moskee.

Restaurants en het uitgaansleven

Wie een hele dag heeft rondgelopen en bezienswaardigheden heeft bekeken wil waarschijnlijk wel even relaxen en bijkomen met een hapje en een drankje. Gelukkig is het vinden van lekker Turks eten in Istanbul geen enkel probleem en voor mensen die een echt feestje willen bouwen tot in de late uurtjes zijn er vele leuke uitgaansgelegenheden rond het Taksim-plein.