Wintersport in Turkije

In Turkije kun je niet alleen terecht voor een zomervakantie of om heerlijk te relaxen in een badhuis, maar je kunt er ook een juist heel actieve vakantie doorbrengen. Turkije is namelijk een uitstekend land om op wintersport te gaan. In Turkije vind je verschillende skigebieden. De bekendste zijn:

  • Kartalkaya, dat ligt in Nationaal Park De Zeven Meren tussen de steden Istanbul en Ankara. Dit gebied bestaat uit dertig kilometer piste met verschillende moeilijkheidsgraden.
  • Uludag, gelegen op drie kwartier rijden van de stad Bursa. Dit skigebied is vanwege de lage moeilijkheidsgraad – zwarte pistes ontbreken er – vooral geschikt voor gezinnen en beginnende skiërs.
  • Palandöken, een klein wintersportgebied bij het dorp Erzurum. Er is nu aan dertig kilometer pistes, maar er is uitbreiding van het skigebied gepland.
  • Saklikent, ook een klein skigebied, met als voordeel dat het op slechts vijftig kilometer van Antalya ligt. Je kunt strandbezoek dus combineren met skiën.

kaart-turkije-wintersport

Kortom, als je op wintersport in Turkije wil, zijn er verschillende mogelijkheden!

Wat heb je nodig?

Skiën komt niet het eerste in je op als je denkt aan vakantie in Turkije. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Je bikini of zwembroek laat je uiteraard thuis als je op wintersport gaat, maar wat heb je dan wel nodig? Tijdens het skiën heb je in ieder geval een speciale wintersportjas nodig.

wintersport-turkije-kleding

Over het algemeen bestaat de skikleding ten minste uit: een waterdicht ski-jack, skibroek en skihandschoenen. Daarnaast is het prettig om speciale skisokken te dragen in je skischoenen. Aan accessoires heb je nog een muts of haarband nodig, een skibril en een zonnebril.